2015-06-04
 
Sommarlov
 
I vårt QTH uti i Väsby, hänger ett något gulnat fotografi taget för ganska många år sedan. På detta ser man sex sega gubbar efter väl förrättat värv med vårhopplockningen. Det är Bosse G,. Lennart D., Sigvard, Claes, Göran Bayard och Ejgil Jensen. Se bilden här. Här på det nytagna fotot kan vi se samma gubbar, med ett undantag, minst 10 år senare efter årets hopplockning för sommaruppehållet.
 
Göran Bayard, Sigvard Andersson, Claes Olsson, Bo Gustavsson och Lennart Deimert.
 
Efter att ha varit tvungna att ändra datum två gånger, träffades vi som vanligt vid McDonalds i Klinga för att stärka oss med en bit malet kött innan vi fortsatte ut till Väsby. Efter nära en veckas mycket blåsigt väder, hade vi tur och hade fint väder med strålande sol, lagom varmt och ganska vindstilla. Bosse, Lennart och Claes tog sig an övervåningen med nedplockning av antennkablar och diverse lösa prylar, Sigvard och Göran begav sig ut i skogen, utrustade med var sin linjestång för att kolla hänget på antennerna, som numera inte är mer än tre stycken. Under irrandet i skogen, upptäcktes dock en hoprullad antenn på andra sidan hygget, antagligen den näst sydligaste. Resten av den antennen finns på vår sida om hygget, så att i stället för att plocka in den, ska vi se om vi inte kan få den funktionsduglig igen i höst. I granen närmast stugan finns också vår vertikalantenn kvar, vilken också kan bli ett reparationsobjekt vid höststarten. Troligen finns det fler antennstumpar kvar i skogen och som går att använda. Dessa är minnen efter den Stora Avverkningen för nu ganska många sedan. Det verkade också som om man höll på att gräva ner bredband i trakten. Vore ju fint om det är så, då kan vi antagligen dra igång en fjärrmottagare igen.

Bosse hade som vanligt kaffe och bröd med sig som han plockade fram, och efter någon halvtimmes väntan dök de två skogsråna upp. Hyresvärden hade lagom plockat ut utemöblerna och kaffet satt fint där i solskenet.
 
Eftermiddagskaffe.
 
Så nu är det bara att invänta nästa säsong, som vi kommer att dra igång i början av september, antagligen med en lyssnarnatt. Troligen dyker också Ronny Forslund upp för att göra en intervju om NDL:s historia för sändning i SDXF:s specialprogram som kan höras en gång i månaden.
 
Text: Claes CON Olsson
Bilder: Lennart LtD Deimert