2020-12-12
 
 

Av känd anledning har det varit dåligt med organiserade möten under det gångna året, sista var Årsmötet i slutet av februari. Dock lyckades vi ha ett oorganiserat möte en eftermiddag i augusti ute i Väsby då vi var där för att fixa med våra antenner. Men i lördags, den 12 december var det dags att anordna klubbens första digitala möte. Vi hade tränat lite tidigare i veckan på att få ett bra handhavande och ordning på våra skärmar, kameror och tangenter så då vi drog igång 1500 var det nio medlemsrunor som dök upp, dock var det ett par stycken av dessa som föredrog att inte visa ansiktet. Ullmar hade inte lyckats få igång konversationen via sin dator men med hjälp av en app i mobilen funkade det hela. Nästan, i alla fall, liggandes på rygg i sängen visade han bara halva nunan. Men vi vet ju hur han ser ut ändå.

   
Här är bilder på de som var med. Ruta "A" = Sigge som inte fick  sin webbkamera att fungera så det blev bara ljud. Jan-Erik Andersson kom in sent utan ljud och bild men kunde höra vad vi pratade om.
 

Under ledning av vår ständige ordförande drogs mötet igång och vi följde dagordningen vi haft de senaste 30 åren eller så. Första stående punkt är QTH-frågor och där kunde vi konstatera att vi sedan i höstas fått kämpa hårt med att reparera tåtarna i skogen som vid ett flertal tillfälle kapats av fällda träd då mycket avverkning skett. Men enligt våra värdar ska detta vara klart nu, åtminstone för ett tag framöver. Vi har nu tre antenner igång: 225 och 300 gr plus någon slags vertikal (ersätter dipolen).

   
Ullmar med QSL och standar. Bild från arkivet.
 

Efter det två punkter där Sigvard har ordet; Parkalompolo och konditioner. Parka har haft färre besökare än förra året . Inga ytterligare besökare finns för närvarande antecknade efter nyår. Så här ser statistiken ut på antalet övernattningar de senaste åren:

2017-18: 172 st
2018-19: 238 st
2019-20: 111 st
2020-xx 70 st

Vad gäller konditionerna var de bra i oktober innan någon slags störning dök upp. Classe, Bosse Hellman och Janne Görlin har haft SDR-mottagarna igång några nätter därute men resultatet verkar inte särskilt lovande. ”Bara gammal skåpmat so far” konstaterar Janne. Sigge har lyssnat många nätter hemifrån och instämmer. Just som jag sitter och plitar ner detta, dyker ett mejl upp från Jan G att han haft maskinen igång därute under natten. Få se vad det blir för resultat av detta.

 
Sigge var med ljud-ledes. Men vi vet ju ändå hur han ser ut. Bild från arkivet.
 

Yahoo håller på att lägga ner alla sina e-postlistor men Lennart D. har varit förutseende och ordnat till en ny och vid en koll nu på eftermiddagen verkar allt fungera som vanligt efter flytten till den nya listan.

Stärkta av framgångarna med det digitala, beslutade vi, att som vanligt ha Årsmöte i februari, den 20. Har inte läget förbättras kommer vi, stärkta av våra framgångar att även då att köra digitalt.

Därefter fortsatte vi med Diverse frågor och där berättade Ullmar, att han under det gångna året skickat 100 rapporter och fått 60 QSL på dessa, vi diskuterade också om vi kunde göra en vårutflykt samt att ändra vårt medlemskap i SDXF till digitalt för att spara några hundringar. Dåligt med inkomster nu sedan vi blivit av med lottmaskinen och tyvärr ökar ju inte medlemsskaran. Tvärtom försvinner det några stycken varje år och medelåldern sjunker ju inte precis.

Vi kunde som avslutning konstatera, att mötet rullat på bra och varit ganska disciplinerat och att vi inte allt för mycket pratat i mun på varandra. Så vi ska nog klara av ett Årsmöte också om det blir på samma sätt.


 

Text Claes CON Olsson
Bilder: Lennart Deimert